Ljushuset Urshult och LjusBoden Urshult

 

Ljushuset är en ljusfabrik med tillhörande affär (fabriksförsäljning = låga priser). De allra flesta ljusen är handgjorda. Vi har också vackra handmålade ljus med många olika motiv. I affären finns det även ljusfat, servetter och presentartiklar.  

Ljushuset startades av Lena och Crister 1981.De drev Ljushuset fram till 1998 då Camilla tog över. Från den 1 mars 2004 är det jag som är ägare till Ljushuset i Urshult.

I augusti 2015 köpte jag en till ljusfabrik som heter LjusBoden (som funnits sedan 1999) och den finns nu i min källare. Där tillverkar vi nu en mängd nya ljus i 100% stearin. I det namnet finns webshopen.


www.ljusboden.se 

 

Ljushuset Urshult Ljushuset Urshult Ljushuset Urshult

LJUSHUSETS VIKTIGASTE LJUS

Urshultsljus Urshultsljus Urshultsljus

Urshultsljuset är unikt. Det görs bara här hos mig i Urshult och det har funnits sedan 1981. Ljuset brinner i 120-160 timmar  

Jag blandar ljusmassa och färg direkt i varje form därför finns det inte två Urshultsljus som ser likadana ut.   Diametern är ca 10 cm och höjden är ca 18 cm. Varje ljus väger 800-900 gram. 

Det finns många färger att välja på. Varje färg har flera olika nyanser. Det kan vara tex ljusgult, gult eller mörkgult. Jag har också vita ljus med en eller flera färger i, tex vitt med lila i eller vitt med gult och blått i.

LjusBoden Urshult LjusBoden Urshult LjusBoden Urshult

LJUSBODENS VIKTIGASTE LJUS

Pepparkaksljus Pepparkaksljus

Pepparkaksljuset tillverkas i 100 % stearin och doftar underbart. Ljuset har tillverkats av LjusBoden sedan 1999.

 Ljuset finns som Pyramid 25 cm, Pyramid 35 cm eller Blockljus 6,5 * 15 cm